به گزارش مشرق به نقل از فارس، برنامه «هفت» جمعه شب با بررسي وضعيت کلي سينماي ايران با حضور شهريار بحراني (کارگردان)، عليرضا رئيسيان (تهيه کننده)، مسعود فراستي (منتقد) و فريدون جيراني (مجري) از شبکه 3 سيما پخش شد.
در حاشيههاي مطرح شده در اين برنامه به مباحثي چون تعداد اعضاي صنف تهيهکنندگان و فيلمسازان، بحث متحد شدن صنف تهيه کنندگان و و ورود فيلم «از ما بهترون» به شبکه خانگي پس از مدت کوتاهي پس از پايان اکران عمومي پرداخت.
شهريار بحراني در اين برنامه با تاکيد بر معضل عدم توليد فکر و علم اظهار داشت: بعد از انقلاب نياز به توليد علم و فکر به شدت در جامعه احساس شد و اگر اين نياز تامين شود هنر و هنرمند احياء ميشوند.
وي در ادامه با اشاره به سخن مقام معظم رهبري مبني بر نياز جامعه در خصوص توليد فکر، گفت: مقام معظم رهبري بارها و بارها فرمودهاند که ما نياز به توليد فکر، تبيين دين، و کرسيهاي آزادانديشي داريم و اگر به اين نياز پاسخ ندهيم بايد يقين داشته باشيم که فتنه بعدي از همين راه سر بيرون ميآورد.
بحراني در خصوص مخاطبشناسي در سينما گفت: بحث مخاطب بحث مهمي است و اين مطلب که يک فيلم براي چه کسي توليد و ساخته ميشود. از مباحث مهم سينما است و کشور ما هميشه کشور اديبان و هنرمندان بزرگ بوده است ولي آيا آثار اين هنرمندان که جاودان هستند براي خوشآمد پادشاهان بوده است يا براي نفس خويش؟
وي در ادامه گفت: به اعتقاد من و به دليل اينکه آدمهاي بزرگي بودهاند و شخصيتهاي والايي داشتهاند سطح کار خودشان را نزول نميداده و براي نفس خويش يا مخاطبهايشان کار نکردهاند پس مطمئنا براي نفس و سرشت پاکشان بوده است.
بحراني در خصوص هنر ارائه شده توسط هنرمند گفت: هنرمند بايد شان و شخصيت خود و هنر خود را بشناسد و هرگز هنر مبتذل ارائه ندهد.
کارگردان ملک سليمان نبي در خصوص پايبندي به اعتقادات گفت: بايد به يکسري از مسائل اعتقاد داشته باشيم و براساس اين اعتقادات حرکت کنيم نه براساس خواسته دشمنان.
بحراني در ادامه گفت: درست است که جامعه به موسيقي نياز دارد ولي نميتوانيم به خاطر يک سري از افراد که احتياج به موسقي سخيف دارند کل جامعه را خراب کنيم و حتي اگر اين کمبود در همه دنيا باشد اعتقاد داريم که اين کمبودها باقي دنيا را به سمت سراشيبي کشانده و آيا لازم است ما هم صرف نياز مردم کشورمان را به اين سراشيبي سوق دهيم.
بحراني گفت: ما جوانانمان را تعليم و تربيت نکردهايم ما به جوانان تعليم و تعلم و اخلاق را به درستي ياد نداده بلکه آنها را با جايزه بانک و ستاره سينما و فوتباليست بزرگ کرده و اينها با خوراک ناسالم بزرگ شدهاند.
بحراني در خصوص غفلت مردم با خيال و قصه گفت: در صدر اسلام نيز يک نهضتي به اسم قصهگويان که مردم را وارد قصهها ميکردند تشکيل شد و پيامبر به دليل غفلت مردم از زندگي با اين نهضت به مخالفت پرداخت و بديهي است بحث قصهپردازي و صرفا سرگرمي به شدت مورد نهي است زيرا غفلت از کارهاي شيطان است.
بحراني در ادامه گفت: درست است که قصه اصل و اساس انتقال مفاهيم است ولي بايد بتوانيم که اين انتقال را به درستي انجام دهيم.
بحراني در خصوص سينماي بعد از انقلاب گفت: قرار نبوده است در اوايل انقلاب سينمايي به اين شکل داشته باشيم بلکه قرار بود سينماي اخلاقي و فرهنگي خوبي را ايجاد کرده و براي مردم محيط مناسبي توليد کنيم ولي حال اين سوال مطرح است که چرا بعد از 30 سال از انقلاب بايد به سراغ اقتباس از فيلمهاي قبل از انقلاب برويم.
بحراني در انتهاي صحبتهايش گفت: کشور ما بايد با يک کوچ فرهنگي و يک نهضت فرهنگي به کار زيربنايي در حوزه سينما بپردازد.
شهريار بحراني گفت: بايد به يکسري از مسائل اعتقاد داشته باشيم و براساس اين اعتقادات حرکت کنيم نه براساس خواسته دشمنان.